Условия за доставка

ХИ ТИ предлага на своите клиенти доставка. Продуктите се доставят от куриерска фирма според техните стандарти за доставка или с транспорт осигурен от нас до входа или външната врата на клиента. При покупка на климатик с монтаж и съпътстваща покупка на друг уред всички уреди се доставят в един ден и се внасят в жилището на клиента.


Условията за доставка на продукти, при поръчка от физическите ни магазини и онлайн се различават.

Клиентите, които купуват уред от физическите магазините на ХИ ТИ, разполагат с безплатна доставка в рамките на града. Доставки се извършват в делнични дни в градовете с наши магазини. Извън градовете, в които има наши магазини, доставки се изпълняват по график или с куриерска фирма. При получаване на уреда е необходимо да предоставите лична карта и документи за покупка на уреда (фактура или касова бележка).  

 

Условия за доставка:

    В жилищна сграда, доставката е до вратата на входа на сградата.

    В къща с дворно място, доставката е до вратата на двора.

    При доставка, получателят задължително показва лична карта и документи за покупка на уреда.

    В градовете Стара Загора и Раднево доставката на уреди, купени от ХИ ТИ е безплатна в рамките на съответния град. За доставка до адрес извън рамките на града се заплаща по 1лв./км, само за едната посока.

 

Пример: Ако град (село) Х е на 15 км от града, в който е направена покупката, клиентът плаща 15 лв. за доставката.

 

 Доставка при онлайн покупка

  •     Клиентите, които купуват уред от онлайн магазина ни, имат безплатна доставка при онлайн поръчка на обща стойност над 50 лв с ДДС.
  •     При онлайн поръчка на обща стойност под 50 лв с ДДС и тегло на закупената стока до 3 кг, клиентите заплащат доставка 3.99 лв. с ДДС.     
  •     При онлайн поръчка на обща стойност под 50 лв с ДДС и тегло на закупената стока над 3 кг, заплатената доставка е според ценораспис на куриеската фирма.

    Срокът за доставка е съгласно описаните условия:

     Доставки се извършват в Република България на географската ѝ територия, което изключва доставки в български задгранични посолства, дипломатически мисии, кораби и самолети под български флаг и др. които според международното право се считат за част от територията на Република България. Подписва се приемно предавателен протокол, с което се удостоверява изпълнението на поръчката. Сроковете за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са следните:

 

    За поръчки до 13:00 българско време – 3 дни от потвърждаването на поръчката.

    За поръчки след 13:00 българско време – 4 дни от потвърждаването на поръчката.


    Посочените срокове се прилагат доколкото не противоречат на сроковете за доставка прилагани от куриера.


    При всички случаи ХИ ТИ запазва правото си едностранно, без да информира клиента да  удължава до седем дни посочените срокове. При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:

    на служебен адрес – на лице, като се отбелязват името и длъжността на лицето, приело доставката.

    за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязва връзката му с получателя и името на лицето. Ако при първо посещение е имало невъзможност за връчване на стоката, не по вина на ХИ ТИ и/или куриера (ако няма никой на адреса и др.) се оставя известие, в което се посочва телефон за връзка, на който клиента следва да се обади в срок от 3 (три) работни дни за да бъде определен нов срок на доставката. При второ посещение и невъзможност за връчване не по вина на ХИ ТИ и/или куриера, автоматично се прекратява договорът за продажба от разстояние, като санкцията в този случай за неизпълнението на купувача, ХИ ТИ задържа всички суми заплатени от купувача. Когато получател неоснователно откаже да приеме дадена пратка, важи казаното в предходното изречение.